II. évf. 173. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Zoltán nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden egy hidegfront hoz többfelé esőt, záporokat, helyenként egy-egy zivatar is kialakulhat. Napközben északnyugatira fordul a feltámadó szél. Hajnalban 12-17°C várható, nappal 17-31°C között alakul a legmagasabb hőmérséklet, keleten, délkeleten, délen lesz a legmelegebb, de a front érkezésével gyorsan lehűl majd a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Egyetlen bambusznádat könnyű letörni,  de ha csomóba kötjük, meg sem tudjuk hajlítani. (…) Ugyanez a helyzet a családdal…” /Katherine Boo/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Rák (június 22 – július 22.)

Vitathatatlan, hogy ha jó hangulatában találunk egy Rákot, nagyon gyengéd és engedékeny, éppen ezért ilyenkor könnyen ki is használható. Belső világa nagyon komplex: szeret köntörfalazni és beleolvadni a környezetbe, a nyílt konfrontációt kerüli. Állandóan bizonytalan önmagában, aggodalmaskodik azon, hogy mások hogyan látják őt. Szereti megóvni a magánéletét, egyfelől kerüli a nyilvánosságot, azonban mégis képes az excentrikusságra, és pontosan tudja, hogyan kell sütkérezni a rivaldafényben. Azt hiszem, nem áll messze az igazságtól, ha kijelentjük, hogy a legtöbb Rák tele van ellentmondással. Az egyik pillanatban még vicceket mesél, jól érzi magát egy társaságban, a másik pillanatban magába roskadva ül elmerengve saját kis világában. Együtt érző és gondoskodó a barátokkal, családtagokkal, szerelmekkel, de ugyanakkor csontig hatoló megjegyzéseket képes tenni másokra, miközben folyamatosan változik a hangulata.

Napi érdekesség a római életről

A 2. század végétől a lovagok feleségeit illette meg a femina stolata elnevezés, ám közel sem valószínű, hogy ez a formula a stola tényleges viseletével párosult volna, ugyanis legtöbb fennmaradt ábrázolása a IuliusClaudius dinasztia uralkodóinak idejére tehető – ezt követően ritkább, de a 2. századi folyamán végig jelen van az előkelő római nőket ábrázoló szobrokon. Az Augustus császár és utóda alatt jelentkező mennyiségi csúcspont a stolát viselő nőket ábrázoló szobrok esetében valószínűleg annak az augustusi propagandának köszönhető, amelynek segítségével az uralkodó a rómaiak régi jó erkölcseit akarta helyreállítani. Az augustusi program integráns része volt a római nő, a család és a háztartás hagyományos szerepének és értékeinek újraélesztése és példaértékűvé tétele. Egy római polgár eszerint azt várta feleségétől, hogy példamutatóan erkölcsös és egyszerű életet éljen, napjának java részét otthon, a háztartás irányításával, a szolgák felügyeletével és a család ellátásával, gyerekneveléssel és szövéssel-fonással töltse, így biztosítva például közügyekkel foglalkozó férjének biztos, nyugodt hátteret. Ennek az ideológiának a vizuális megjelenítése a stolába öltözött római nő.

Környékbeli programajánló

Amrita Sher kiállítás

Helyszín: Laffert Kúria, Dunaharaszti, Fő út 172.
Időpont: 2015. május 29 – szeptember 30.

Amrita Sher-Gil művészete címmel nagyszabású kiállítás tekinthető meg a Laffert Kúriában. A Hopp Ferenc Ázsiai Múzeum gyűjteményéből dr. Kelényi Béla főmuzeológus rendezte meg a kiállítást, mely a földszinti szalonokban, az emeleti műterem galériában és a kávéházban kap helyet, vagyis szeptember 30-ig betölti az egész kúriát.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Boda Jutka vagyok, 2008. március 1-től vállalkozóként dolgozom a szállodában masszőrként. A nyilas jegyében születtem, szabadidőm kevés, ha tehetem minden szabad percem a napon és a vízparton töltöm. Szeretek színházba járni, a családommal és a barátaimmal együtt lenni. Szeretnék továbbra is a kollégáimmal együtt dolgozni!

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka

A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Frissítő reggeli torna Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Lélekvezető mandalázás Annával / Kézműves foglalkozás Lyubival
15.00 – 16.00     Stílus –és színtanácsadás Annával / Hairstyle tanácsadás Lyubival
16.00 – 17.00     Aquafitness Annával / Stretching Lyubival
17.00 – 18.00     Totális Test Rehab Tréning Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest