II. évf. 174. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Iván nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán eleinte borongós idő lesz, keleten és délen további csapadékkal; majd nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet. Megerősödik az ÉNy-i szél. 22 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Amit akkor keresünk, amikor szomorúak vagyunk, az valójában nem más, mint a Boldogság, s bár annyi sok mindent nélkülözöl, mert nincs senkid, akivel beszélgethetnél, mégis, a benned lévő Boldogság, ha egyszer rátaláltál, soha nem vész el. És most nem a földi dolgokra gondolok, hanem kizárólag a lelkiekre. Hiszem, ha egyszer megtaláltad a Boldogságot önmagadban, akkor sokáig láthatatlan maradhat ugyan, de elveszni mégsem vész el soha!” /Anne Frank/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Rák, mint szülő (június 22 – július 22.)

A Rák szülő igazi példakép lehet mindenki számára. Nagyon közel áll a gyermekeikhez, sőt, akár fárasztóvá is válhat állandó aggodalmaskodása, segítő szándéka. Valamilyen formában biztos, hogy elkényeztetik porontyaikat, és minden eszközzel megpróbálják a saját meg nem valósult álmaikat a gyerekeikkel végrehajtatni. Amikor a csemeték felcseperednek, és sor kerül a kirepülésre, azt különösen rosszul viselik, hisz nem lesz kiről gondoskodni. Nem kérik, de elvárják, hogy gyermekük rendszeresen a segítségüket kérje. Egy Rák számára a legfontosabb, hogy gyermeke boldog, kiegyensúlyozott legyen, jólétben és biztonságban éljen. Sajnos néha átesnek a ló túloldalára, mert saját érdekeiket félretéve csak a gyermek érdekeit veszik figyelembe. Teljes felelősséggel vállalja a szülői feladatokat, és mindent 100 %-on próbál teljesíteni, még akkor is, amikor már gyermekei is szülőként élnek. Sokszor gátolja gyermekét – nem tudatosan – , és amíg él úgy viselkedik, mintha nélküle megoldhatatlan lenne minden.

Napi érdekesség a római életről

Hogyan szűntek meg Rómában a játékok? A keresztény császárok próbálták beszüntetni a gladiátorviadalokat, mint Constantinus 325-ben, azonban a tilalom nem vezetett eredményre. Szexuális vonatkozásai miatt a színi játékok voltak a keresztények által legjobban üldözöttek, mégis a VI. századig léteztek.

Az atlétikai viadalokat nem ítélték el, hiszen a keresztények szemében ezek a versenyek az élet küzdelmeit testesítették meg, és a paradicsom jelentette az elnyert koronát. A kocsiversenyek voltak a leghátrányosabb helyzetben, hiszen a keresztények szemében a cirkusz volt az alvilág képmása, a pogányság fellegvára, ahol a számtalan istenség szobra állt. Ennek ellenére a VI. századig rendeztek még kocsiversenyeket. 

Agladiátorjátékokat először a városok fórumain és a nagygyűlések helyén rendezték, csak később kaptak otthont amphiteatrumokban a venatiókkal, az állatviadalokkal együtt. Az amphiteatrumok közül kiemelkedik a Circus Maximus. A 150 000 néző befogadására alkalmas építmény 1200 éven keresztül töltötte be funkcióját.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Németh Edit, felszolgáló vagyok, 2004-ben diákként kezdtem a szállodában dolgozni, majd 2006-tól lettem a szálloda alkalmazottja. Szabadidőmben szeretek motorozni, táncolni és amennyi szabadidőm csak van a családdal, barátokkal eltölteni. Nagy tervem, hogy diplomát szeretnék szerezni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Kleopátra kényeztető masszázsa

A vanília aromái hidratálnak antibakteriális hatással bírnak, felpuhítják a bőrt, és gazdagon táplálják, valamint izomlazító hatással rendelkezik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Életerő torna kortalanul! /Erő és rugalmasság/ Annával
11.00 – 12.00     Nordic Walking + Piaclátogatás Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Vízi torna Lyubival / Lelki „wellness” Annával
15.00 – 16.00     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben OSHO Zen Tarot – Annával
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Törzserősítő fittest tréning – erősítés, alakformálás /mindig fitten!/ + Relaxáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest