II. évf. 188. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Ellák nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán eleinte marad a perzselő napsütés, majd délutántól ÉNy felől egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel, komoly szélviharral. Tetőzik a hőség: DK-en 39-40 fok is lehet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Korábban soha nem gondoltam bele, de csodálatos, hogy hányféle fény van a világon és hányféle égbolt: a tavasz halványkékje, amikor az egész világ irul-pirul; a júliusi dél buja, élénk derűje; a bíborszínű viharfelhők, a zöldes háborgás, mielőtt lecsap a villám, és az őrülten színes naplementék, amik kábítószeres álomhoz hasonlítanak.” /Lauren Oliver/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp – Sport

Rák (június 22 – július 22.)

A nedves jegyű, hold dominanciájú Rák kedveli a nedves sportokat, de alapjában véve eléggé kényelmes természetű. Szeret otthon ülni, és olyan sportokat végezni, ami nem túl megterhelő. Fantáziáját megragadja a jóga körüli titokzatosság, és vágyat érez az érzékfeletti világ megtapasztalására. A spirituális jóga irányzatok neki valók. Mivel a Rák-szülött minden megnyilvánulását érzései és hangulatai irányítják, legfontosabb jóga-feladata érzelmeinek szabályozása. A nap különböző óráiban és az élet sokféle helyzetében figyelje meg saját lelkiállapotát. Tudatosítsa cselekedetei, döntései, másokról alkotott véleményei érzelmi indítékait. Próbálja meg kívülről szemlélni saját magatartását és élethelyzeteit a lehető legtárgyilagosabban, mintha egy idegent figyelne. Javasolt sportok: Úszás, röplabda, strandröplabda, a szobakerékpározás és minden otthon tartható eszközzel végzett sport javasolható neki. Javasolt jóga gyakorlatok: A legkedvezőbb jóga-testhelyzetei a következők: Fél-Gyertya, a Kobra, a Csavarttartás (Ardha-Macziendrászana), a Hátsó nyújtópóz vagy a Gáz-póz (Pávánamuktászana).

Napi érdekesség a római életről

A Kr. e. 2. századdal kezdődően a korábbi gyakorlattal ellentétben togát csak a férfiak viseltek, eltekintve a kislányoktól és kisfiúktól. Horatius és Martialis szavaiból kitűnik, hogy néhány prostituált nő is hordott togát.

A kisfiúk 13–16 éves korukig a bíborszegélyűt, az úgynevezett toga praetextát viselték, ekkor kapták meg első férfi togájukat, a toga virilist. Bíborszegélyű togát nemcsak a gyerekek, hanem a felnőtt férfiak is hordtak, mégpedig azok, akik magas állami tisztséget töltöttek be, tehát a magistratusok.

Mint említettük, Augustus császár uralkodásának idején a toga hatalmas, 5 méter széles ruhadarabbá nőtt, amelyet ettől kezdve egyáltalán nem lehetett segítség nélkül felvenni. Nemcsak a mérete, de a formája is megváltozott: a korábbi félkör alakúból ellipszissé nőtt, amelyet felöltése előtt aszimmetrikusan kétrét hajtottak. Ha belegondolunk, hogy a gyapjúból szőtt tunica felett még két réteg gyapjúszövetet kellett elviselni, mely a bal kart és vállat szinte teljesen betakarta, a jobb oldalt viszont teljesen szabadon hagyta, érthetővé válik, hogy miért csak hivatalos, reprezentációs alkalmakkor, temetésen és mennyegzőn viselték ezt a ruhadarabot.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Mikó Zsoltné Lyubica, wellness koordinátor, fodrász, szauna mester vagyok. 2006.01.01-tól dolgozom itt. Szabadidőm kevés van, ha van, a gyermekemmel szeretek nagyokat sétálni és pecázni.Nekem a legfontosabb a világbéke. Szeretném elérni a kollégák közötti toleranciát.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Napüdvözlő torna Annával
11.00 – 12.00     Nordic Walking + Piaclátogatás Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Vízi torna + vízi játékok Lyubival /
                         Lelki „fitness” – kineziológia Annával
15.00 – 16.00     Római ízvilág bemutató Lyubival /
                          Mandalakészítés és színelemzés Annával
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival/ Mesefilm vetítés Annával
17.00 – 18.00     Power & stretching (erősítés és nyújtás) Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest