II. évf. 195. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Örs és Stella nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán a napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, és elsősorban északkeleten, valamint a nyugati, délnyugati megyékben alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. Élénk, a középső és délkeleti tájakon erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Hajnalban 14-20, délután 27-32 fokra van kilátás.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik.” /Lafayette Ron Hubbard/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Rák (június 22 – július 22.)

Megtörténhet, hogy zárkózottan viselkedsz a munkahelyeden, s nincs kedved ahhoz sem, hogy néhány szót szólj a kollégákhoz. Így nincs meg a kellő napi információd, s különösen akkor kellemetlen a helyzet, ha a feladataitok egymásra épülnek.

Mivel kissé figyelmetlenebbé válhatsz, ügyelned kell arra, hogy észben tudd tartani az aktuális teendőidet. Készítsd magadnak egy írásos napirendet, amelyhez igazodni fogsz. Így biztos, hogy nem kerülsz kellemetlen helyzetbe munkatársaid, vagy üzletfeleid előtt.

Legszívesebben ki sem mozdulna otthonról, de sajnos ezt nem teheti meg. Intézze el a dolgait minél hamarabb, hogy aztán végre pihenhessen. Este sétáljon egy nagyot, vagy nézzen meg egy jó filmet, és aludja végre ki magát!

Napi érdekesség a római életről

A görög-római ókor lakomái során kifejtett pazarló luxus leírását számos forrás tartalmazza. Az ott elbeszélt történetek szereplői főként a kései Köztársaság időszakában, vagy a császárkorban élt rómaiak. Valamennyien olyan magas társadalmi presztízzsel bíró személyek, vagy egyszerűen csak gazdag emberek, akiknek a reprezentatív célú étkezések rendezésében megnyilvánuló extrémitását feljegyzésre érdemesnek tartották az antik auktorok.

A pazarul megterített lakomázó asztalokra kerülő fogásokról adott beszámolók sorát az exkluzív papi testületek ünnepi étlapjának ismertetése nyitja meg. Ez már a Kr. e. II. század dereka táján is közmondásosan gazdag volt húsételekben. Száz évvel később, amikor az egyszerűség és a mértékletesség, ha formálisan is, de még a követendő társadalmi normák egyikének számított, a köznép asztalára pedig hús az olcsóbb – sózással tartósított – formájában is csak ritkán került, a vezető rendek a papi kollégiumoknak vagy sodalitasoknak is tagjaivá lett képviselői már pávát is fogyasztottak a hivataluk viseléséhez kapcsolódó ünnepi étkezéseken.

A latin szerzőktől asztali fényűzésnek (luxus mensae) nevezett extrém étkezési szokások azután mind kevésbé ütköztek jogi vagy társadalmi korlátokba. Végül szinte mindennapossá váltak a Köztársaságot felváltó új hatalmi rend, a principatus létrejöttekor.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Zsivnovszki Gergely, recepciós vagyok, 2008 óta dolgozom a Kék Duna Wellness Hotelben recepciósként. A Budapesti Gazdasági Főiskola idegenforgalomi és szálloda szakán végeztem. Szabadidőmet a családommal töltöm, 2 kisgyermekem van. Szívesen kirándulunk, hobbim a természetfotózás és a sportolás. Jelenlegi pozíciómban jól érzem magam, remélem, hogy még hosszú ideig dolgozhatok a Kék Duna Wellness Hotel fiatal csapatában.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Tunyogi Bernadett

Napi wellness ajánlatunk

Fortuna masszázs szőlőmag olajjal

Szív és érrendszeri betegségek kialakulását megakadályozza, szépít, mivel a bőr felső rétegeit vitaminnal látja el, ezáltal feszesíti a bőrt

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –              Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás egyénileg
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Életerő torna Kortalanul! /Erő és rugalmasság/ Annával
11.00 – 12.00     Nordic Walking + Piaclátogatás Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Vízi torna + Vízi játékok Lyubival
                         Lelki „fitness” – Kineziológia /Szellemi „fitness” – Activity Annával
                        + Ügyességi játékok angolul!
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
                         Mandala készítés + színelemzés /Az alkotás meditációs, gyógyító folyamata/ Annával
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival / Mesefilm vetítés Annával
17.00 – 18.00     Törzserősítő fittest tréning – Erősítés, alakformálás /Mindig fitten!/ + Relaxáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest