II. évf. 197. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Endre, Elek és Lotti nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken tovább fokozódik a kánikula, az enyhe hajnalt követően napközben már 32-36 fokos hőségben lesz részünk. Sok napsütésre készülhetünk, csak kevés gomolyfelhő jelenhet meg az égen, néhol – főként északkeleten és az Alföldön – futó zápor, zivatar kíséretében. Nagyon erős lesz az UV-sugárzás!

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ha az ember reggel megsebzi a kisujját, napközben csodálkozva tapasztalja, hogy az érzékeny ujjat mindenhová beléveri: ez valószínűen tévedés, máskor is így van, csak nem veszi észre…” /Karinthy Frigyes/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Rák mitológiája (június 22 – július 22.)

A Rák latin neve Cancer. Az alakzat a híres görög hős, Héraklész emlékét őrzi, akinek a sokfejű vízi kígyót kellett legyőznie. A küzdelem kezdetben szerencsétlenül alakult. Ahányszor csak levágott egy kígyófejet, annak helyére mindannyiszor két másik fej nőtt. Az állatok a rák kivételével mind Héraklész mellett álltak. A rákot Héra istennő azért küldte oda, hogy fogja meg a hőst. A rák Héraklészt valóban sarokba szorította, ő végül mégis legyőzte a vízi kígyót. Héra úgy köszönte meg a rák segítségét, hogy csillagkép formában az égboltra helyezte. A görög Holdistennő, Szeléné a termékenységnek, minden élő növekedésének, az otthonnak, a családnak, az éjszakának és a halálnak is az istennője. Testvérei Héliosz, a Napisten, és Eos, a Pirkadat. Héliosz ugyanakkor a férje is, de csak titokban oszthatják meg egymással az ágyukat, ilyen alkalmakkor Szeléné nem látható, ilyenkor van újhold. Szeléné egyszer megpillantotta Endymiont, a gyönyörű, fiatal istent, aki a monda szerint annyira irtózott az öregség gondolatától, hogy inkább örökre elaludt, és így őrizte meg fiatalságát és szépségét. Szeléné beleszeretett az alvó istenbe és egyesült vele, majd ötven lánygyermekkel ajándékozta meg, ami szimbolizálja a Hold princípium teljes odaadását, és a szavak nélküli összetartozás érzését.

Napi érdekesség a római életről

A só ritka természeti kincsnek számított, ezért főzéskor halszósszal pótolták ezt az ízt. A készítményt görög nevén garumnak, latin nevén liquamennek nevezték. Ha vízzel, illetve borral felhígították, esetleg kevés ecetet is adtak hozzá, vagy mézzel édesítették, oenegarum, illetve hydrogarum néven került forgalomba. A halszósz elkészítésének többféle módozatát leírták az ókorban, mindegyiknek az a lényege, hogy apró tengeri halak, szardellák tömegeit minimum két hónapig a napon bomlasztották, s a kipréselt folyadékot használták fel a garumhoz, amelyből így tengeri sót nyertek. A mai szardellapasztához hasonló sűrítmény az ételeknek a legkisebb mennyiségben is pikáns halízt kölcsönzött, ami a római ételek jellegzetességéhez tartozott. A garumot házilag is előállították, s ennek az eljárásnak is maradtak fenn receptjei, de inkább a készen vett sűrítménnyel főztek. Minden ételt egyidejűleg többféle fűszerrel tartósítottak, közülük a legfontosabb a silphium, más néven laserpitium vagy laser volt.

Környékbeli programajánló

Péntek Esti Korzó (PEK)

Minden pénteken 18 órától színpadi produkciók, kiállítások, kézműves foglalkozások, gyermek játszóház.

Július 17:

18.00 Brumi maci születésnapja című műsor
19.00 Interaktív Latin Dob Show
20.00 Szignál zenekar
21.00 Tramps együttes
22.00 Záróra

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kalmár Lászlóné Vera, mosodás vagyok, 2008 óta dolgozom a hotelben.  Szabadidőmben házkörüli és az otthoni munkáimat végzem. Rövidtávú terveim közt házunk korszerűsítése szerepel.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Varga Tamás

Napi wellness ajánlatunk

Lucifer pokolian frissítő masszázsa

Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –              Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Stretching – Nyújtás és lazítás Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.00     Vízi torna Lyubival
15.00 – 16.00     Római ízvilág bemutató Lyubival
16.00 – 17.00     Mesefilm vetítés kicsiknek/
                           HajÁszkodás – Hajtrendek, tippek Lyubival
17.00 – 18.00     Aerobic Katival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest