Libanapok a Kék Duna Wellness Hotel****-ben!

„A november 11-ei Márton-nap hagyománya még a római időkre nyúlik vissza, de a falusi emberek életében is fontos szerepe volt. A 40 napos karácsonyi böjtöt megelőző  utolsó nap ez, amikor a jóízű, gazdag falatozás, a vigasság megengedett. Ilyenkor vágták le először a tömött libákat, és kóstolták meg az újbort is.”

A csomag foglalható 2013. november 10 – 17. között a szabad helyek függvényében.

Kék Duna Márton nap felirat nélkül-500

Mártonok hete csomag tartalma:

– 2 vagy 3 éjszaka szállás Kis – Dunára néző standard szobában

– Bőséges büféreggeli házias ízekkel, reform sarokkal

– Svédasztalos vacsora Márton-napi ízekkel

Minden Márton és kísérője részére 1 alkalom bor ízelítőt ajándékozunk

– Antik római wellness részlegünk használata, hisz az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre vagy egy illatos masszázsra. Ajánljuk azoknak, akik a hagyományos wellnessnél izgalmasabb és különlegesebb élményre vágynak. Meglepő, és érdekes, hogy az eredeti wellnesst már az ókori rómaiak is ismerték, hisz “fürdőiket” már ők is a testi és szellemi felfrissüléseiknek építették.

– Szauna program képzett szauna mesterünkkel, különleges felöntések alkalmazásával, mely a test és a lélek harmonizálására szolgál

– A tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered) egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.

– A caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered) néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 fok C-os sugárzó hő, ahol jól megizzadhattunk. Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. (A mai fűtési rendszerek korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért rövidebb idő javasolt.)

– A laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta) intenzív helyiségnek számít. Egy állandó kb. 55-65 fok C-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért rövidebb tartózkodás javasolt.

– A frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered) egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségileg fontos szerepe van.

– Úszómedence: 18 méter hosszú és 138 cm mély és a hőmérséklete 26 fokos.

– Jacuzzi, Hidromasszázs, Gejzír: A legfelső szinten 33 fokos a víz. Az uszoda középső szinten lévő kis medencéjében a hidromasszázs és gejzír masszírozó hatását élvezheti. Látványelemeink automatikusan működnek, 3 perces időközönként.

– Teabár: A méregtelenítés akkor igazán hatékony, ha megfelelő mennyiségű folyadék bevitellel párosul. Válasszon gyógyfüveinkből, és készítsen gyógyteát. Fogyasszon belőle kedvére korlátozás nélkül.

Csomag ára:

41 900,- Ft/ 2 fő/ 2 éj

54 900,- Ft/2 fő/3 éj

Felárak:

  • Superior szoba: 5 000,- Ft/éj
  • Apartman jellegű szoba 2 fő esetén: 5 000,- Ft/éj
  • Pezsgőfürdős szoba: 5 000,- Ft/éj
  • Nászutas lakosztály: 8 000,- Ft/éj
  • Egyágyas felár: 5 000,- Ft/éj
  • Háziállat: 3 000,- Ft/ éj

Gyermek kedvezmény:

0-4 éves korig: ingyenes

4-14 év között: 6 225,- Ft/gyermek/éj szülővel egy szobában

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest