Ókori Római Wellness

Ókori Római Wellness Forrás

Ókori Római WellnessLépjen be antik római fürdőházakat idéző wellness birodalmunkba és kezdődjön az időutazás a fényűző római arisztokrácia vidám, gondtalan időtöltésébe. Most nem csak megelevenedik a letűnt idők varázslatos világa, hanem Ön is részese, sőt főura vagy úrnője lehet a birodalomnak.
Meglepő, és érdekes, hogy az eredeti wellnesst már az ókori rómaiak is ismerték, hisz “fürdőiket” már ők is a testi és a szellemi felfrissüléseiknek építették. A balneaticumokban a hideg- és melegvizes fürdők, gőzfürdők, izzasztókamrák között, a társaság a kikapcsolódás és a gondtalanság óráit élvezték.
A fürdőzés befejezéseként a vendégek megdögönyöztették magukat, illatos olajjal bedörzsöltették testüket, azután felöltöztek, s miután a fürdőben néhány órát kellemesen eltöltöttek, hazatértek, hogy jó étvággyal estebédjükhöz lássanak. 
Természetesen mindenki a maga ízlése szerint rendezte a fürdőzését, sokan azt tartották egészségük számára üdvösnek, ha szervezetüket a hőhatások hirtelen változásainak teszik ki, ezért hol a forró vízből a hidegbe, hol a hidegből a forróba merültek, s ezt így folytatták ameddig jónak látták.

Tudja-e, hogy mire szolgál a tepidárium, a frigidárium, acaldarium?

Fejtse meg úgy, hogy rögtön ki is próbálja mindet!

Élje bele magát a fényűző római arisztokrácia gondtalan és vidám életébe hotelünk római wellnessének falai között!

Duna Relax Hotel - Ókori római wellness

Antik római wellness részlegünk használata során Ön úgy érzi majd, mintha kicserélték volna hisz az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre vagy egy illatos masszázsra. Ajánljuk azoknak, akik a hagyományos wellnessnél izgalmasabb és különlegesebb élményre vágynak.

Duna Relax Hotel - Ókori római wellness

 • A tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered) Egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.
 • A caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered)
  Néha gőzbarlangnak vagy  aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 fok C-os sugárzó hő, ahol jól megizzadhattunk.
  Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. (A mai fűtési rendszerek korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért rövidebb idő javasolt.)
 • A laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta)
  Intenzív helyiségnek számít. Egy állandó kb. 55-65 fok C-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért rövidebb tartózkodás javasolt.
 • A frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered)
  Egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségileg fontos szerepe van.

Duna Relax Hotel - Ókori római wellness

További kényeztető és frissítő szolgáltatások antik római wellness birodalmunkban

 • Úszómedence
  18 méter hosszú és 138 cm mély medencénk hőmérséklete állandóan kellemes 26 Celsius fokos, ami egyaránt kiváló úszáshoz és felfrissüléshez.
 • Pezsgőfürdő
  Vidám, csiklandozó buborékok gurulnak a langyos vízben, masszírozó vízsugarak lazítják el izmainkat, ami családi vagy baráti társaságban nem csak relaxáló hatású, de vidám része is a wellness napoknak.
 • Hidromasszázs, Gejzír
  A legfelső szinten 33 fokos a víz.

Duna Relax Hotel - Ókori római wellness

Az uszoda középső szintjén lévő kis medencéjében a hidromasszázs és gejzír masszírozó hatását élvezhetik. A medence látvány és élményelemei automatikusan működnek, 5 perces időközönként.

 • Teabár
  A méregtelenítés akkor igazán hatékony, ha megfelelő mennyiségű folyadék bevitellel párosul. Válasszon gyógyfüveinkből, és készítsen gyógyteát. Fogyasszon belőle kedvére korlátozás nélkül.
 • Sudatorium = gőzfürdő
  A gőzfürdőt a hőmérséklet nagysága és a levegő páratartalmának mennyisége határolja el más fürdőktől. Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, javítja az általános fizikai és mentális közérzetet. Bár a gőzfürdőben alapvetően más körülmények uralkodnak, mint egy szaunában, ez is egy „izzasztókamra”, amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz, és a bőrt is szebbé teszi. Leghatékonyabban 43-46 C fokon működik legalább 80-100%-os relatív páratartalom mellett. Amellett, hogy a gőzfürdőzés a megfelelő hőmérséklet és tartózkodási idő esetén nagyon élvezetes és relaxáló (már-már enyhén tudatmódosító hatású), az egészségünkre is nagyon kedvező hatást gyakorol. A gőz a téli hidegben gyakran előforduló légúti betegségek – torokfájás, köhögés, megfázás – kezelésére is kiválóan alkalmas, de a reumás panaszok is enyhíthetőek vele. A magas páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően a gőzfürdő az alábbi betegségek kezelésében is hatásos: tüdőasztma, hörghurut, felső légúti hurut, köhögés, rekedtség, torokfájás, idült (régóta tartó) reumatikus panaszok és ízületi fájdalmak, ízületi merevség. Emellett az alvászavarokkal küszködők számára is ajánlott, csökkenti az izomfeszültséget és természetesen a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenységet, vagyis megelőzhetjük vele a tavaszi, őszi megfázást is. A gőzfürdő egyik legnagyobb előnye a bőrre gyakorolt pozitív hatása, amelyet elsősorban a nők értékelnek nagyra.
 • Merülő medence
  Kizárólag zuhanyozást követően használjuk! Intenzív pórus és ér összehúzó hatása van, megfelelő hűtővíz mellett ~ 16-18 °C.
  Jótékony hatása: Értornára nyújt lehetőséget, érelmeszesedés ellen és megelőzésére kiváló! Az értornát a szaunában kitágult, a hideg víz hatására pedig hirtelen összehúzódó erek végzik.
  Egyéb információ: a hideg vízben nem szabad mozdulatlanul lebegnünk, kezünk, lábunk lassan mozogjon.
  A merülő medencében hamar le lehet hűlni, figyeljünk oda. Szaunázás előtt ismét zuhanyozzunk, lemosva magunkról a vegyileg kezelt vizet.
 • Finn szauna
  Képzett szauna mestereinkkel, különleges felöntések alkalmazásával, mely a test és a lélek harmonizálására szolgál.
 • Pedikűr és manikűr
  A tökéletes megjelenés nélkülözhetetlen része a jól ápolt kéz és láb. Ezek a testrészeink fokozott hidratálást és ápolást igényelnek fürdőzést, strandolást követően és nyáron, de az év többi időszakában is. Szinte nincs is kiválóbb alkalom gyönyörűvé varázsolni kezeinket és lábainkat, mint a wellnessre szánt napok. Dőljön hátra kényelmesen és élvezze, amint szakképzett manikűrösünk / pedikűrösünk gyakorlott mozdulatokkal, néhány perc alatt bársonyosan puha bőrt és könnyed talpakat, fényes körmöket, „varázsol” Önnek.

További képek weboldalunk galériájában találhatóak.

Masszázsok

 
Szabadtéri szolgáltatásaink:

 • kültéri medence élményfürdő-elemekkel
 • tengerpartszerűen mélyülő medencével
 • vízi bár
 • napozó-pavilonok
 • napozó-terasz

 

ajánlatkérés

 

32 hozzászólás

 1. Kínai közéleti barátaimmal 3 nagyon kellemes napot töltöttünk Önöknél, de erről már írtam is — és maradjanak meg mindig is ezzel a klasszikusabb szemlélettel, külsőséggel, mert ebből van kevesebb. — A világ tele van csodálatos és fényűző szállodával — de meghitt hangulat híjával. – Nagyon kellemes volt Önöknél, — ha időnk engedi szeretnénk megismételni ezt a kellemes időtöltést. A konyha és a személyzet is kitűnő.

  Üdvözlettel.

  Válasz
  • Kedves Katalin!
   Köszönjük szépen, hogy vendégeink voltak és kedves, elismerő gondolatait is.
   Szeretettel visszavárjuk, legyenek újra vendégeink, hogy még több élmény részesei lehessenek szállodánkban.
   Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

   Válasz
 2. Sziasztok!

  Érdekelne a szilveszteri ajánlatotok….
  Tudnátok küldeni azzal kapcsolatos ajánlatot…. min. 2 éjszaka…. de akár három is!

  köszönettel:

  Jáksó Zoltán

  Válasz
  • Kedves Zoltán!
   Köszönjük megkeresésed. Szilveszteri programunkra már nincs szabad szobánk. Sajnáljuk, hogy nem tudjuk együtt búcsúztatni az óévet és köszönteni a 2019-t.
   Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

   Válasz
 3. Szeretném megkérdezni hogy a szállodában van- e lift?
  Köszönöm!

  Válasz
  • Kedves Éva!
   Köszönjük érdeklődését. Igen, szállodánk rendelkezik lifttel.
   Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

   Válasz
 4. Tisztelt Hotel! Érdeklődnék hogy melegvizes medence van? A leírásban nem találtam, de egy januári wellnessezésnél számomra elengedhetetlen..

  Válasz
  • Kedves Emese!
   Természetesen wellness részlegünkben meleg vizes medencék vannak.
   Úszómedence: 18 méter hosszú és 138 cm mély és a hőmérséklete 26 fokos.
   Pezsgőfürdő, Hidromasszázs, Gejzír: A legfelső szinten 33 fokos a víz. Az uszoda középső szinten lévő kis medencéjében a hidromasszázs és gejzír masszírozó hatását élvezheti. Látványelemeink automatikusan működnek, 5 perces időközönként.
   Szeretettel várjuk, üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

   Válasz
 5. tisztelt hölgyem/uram.
  azt már tudom,hogy szálloda nélkül is igénybevehető a wellness 3000.-ft/fő.csak azt nem találom,hogy reggel hánytól és meddig lehet igénybevenni.
  köszönöm tisztelettel tomposné

  Válasz
  • Kedves Tompos Antalné!
   Külsős vendégeink számára wellness részlegünk hétköznapokon vehető igénybe 3000,- Ft/fő áron, szombaton és vasárnap 4000,- Ft/fő a belépő ára.
   Szállodánk Wellness Forrása 6-23 óra között fogad vendégeket.
   Kérjük, mindenképp egyeztessen időpontot recepciós munkatársunkkal, mert előfordulhat, hogy zártkörű rendezvény miatt nem áll módunkban külsős vendégeket fogadni.
   Telefon: +36 24 523 230 mellék: 0
   Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

   Válasz
 6. Szeretném kérdezni, hogy a wellnes részleget szállodai szolgáltatás igénybevétele nélkül is lehet használni?

  Válasz
  • Kedves József!
   Igen, napi wellness belépővel is igénybe lehet venni a wellnesst.
   Wellness jegy- és bérletárak
   Napi jegy Hétfő – Péntek között:

   Felnőtt: 3 000,- Ft
   12 – 14 év: 3 000,- Ft
   12 év alatt szállodánk nem fogad gyermekeket
   Napi jegy Szombat és Vasárnap:

   Felnőtt: 4 000,- Ft
   12 – 14 év: 4 000,- Ft
   12 év alatt szállodánk nem fogad gyermekeket
   18 óra után a hét minden napján:

   Felnőtt: 2 000,- Ft
   12 – 14 év: 2 000,- Ft
   12 év alatt szállodánk nem fogad gyermekeket
   Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

   Válasz
  • Szeretnék érdeklődni,hogy 07.21.-én szombaton igénybe lehetne e venni ezt a csomagot,:1 napos kényeztetés római wellness szolgáltatásokkal, masszázzsal, programokkal.Milyen áron,2 fő részére és hány órától,hány óráig lehet igénybe venni?
   Köszönettel:
   Sz.Zsuzsanna

   Válasz
   • Kedves Zsuzsanna!
    Köszönjük érdeklődését, munkatársunk a megadott e-mail címen felveszi Önnel a kapcsolatot.
    Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

    Válasz
 7. van-e fürdőruha nélküli részleg a párommal (nem a szobánkban), vagy a többiekkel közös részlegben valahol?

  Válasz
  • Kedves Szilvia!
   Szeretnénk figyelmükbe ajánlani Textilmentes szauna programjainkat, melynek pontos időpontjáról programtáblázatunkból tudnak tájékozódni. Ezen programon kívül a házirendben előírtaknak megfelelően a wellness részleg területén fürdőruhát kell viselni. Szíves megértésüket köszönjük, szeretettel várjuk Önöket!
   https://wellnesshotel.hu/hazon-beluli-programok/

   Válasz
  • van-e fürdőruha nélküli részleg a párommal (nem a szobánkban), vagy a többiekkel közös részlegben valahol?

   Válasz
   • Kedves Érdeklődő!
    Szeretnénk figyelmébe ajánlani Textilmentes szauna programjainkat, melynek pontos időpontjáról programtáblázatunkból tudnak tájékozódni. Ezen programon kívül a házirendben előírtaknak megfelelően a wellness részleg területén fürdőruhát kell viselni. Szíves megértését köszönjük, szeretettel várjuk Önt!
    Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

    Válasz
    • Hetek óta nézem a programtáblázatot, nem találtam “textilmentes szauna programot”. A finn szauna program lenne az?

     Válasz
     • Kedves Gina!
      Bár programunkban nincs jelezve, de rendszereseb van textilmentes szaunaprogram szállodánkban.
      Szeretettel várjuk!
      Üdvözlettel, Duna Relax Hotel****

 8. Tisztelt Hotel!
  Hasonlóan egy hozzászólóhoz, én sem találtam a wellness részlegről képeket, pedig erről 2015 novemberben írt valaki és most 2016 márciusában még nem sikerült képeket feltölteniük. Ne haragudjanak, de ez egy “wellness” hoteltől elég fura és sajnálatos. Wellnesst keresünk párommal egy hétre, de képek elég sokat segítenének a döntésben. Mivel képeket nem találtunk, csak erről hozzászólást és jó 3 hónap után se alap/fontos egy ilyen tájékoztatás részükről, akkor mi más nem fontos még az ügyfelek kiszolgálásában? Mindegy, keresünk tovább, másik wellnesst, ahol vannak képek is. (illetve árak sincsenek ennyire bonyolultan eldugva)
  De lehet így is telt házasak és ezért apróságokkal nem foglalkoznak, úgy érthető.
  P.Zoltán

  Válasz
  • Kedves Zoltán!
   Köszönjük megtisztelő érdeklődését és észrevételeit. Árainkat megtalálja minden csomag, illetve kiegészítő csomagunk alatt, valamint az „árkalkuláció” is segítségére van vendégeinknek a tájékozódásban.
   A wellness felújításának utolsó lépései a napokban a fejeződnek be. Valóban csak néhány kép található weboldalunkon, de ezt hamarosan pótoljuk.
   Addig is ajánljuk szíves figyelmébe Facebook oldalunkat, ahol rengeteg fotó található szállodánkról.
   https://www.facebook.com/wellnesshotel.hu
   Bízunk benne hamarosan vendégeink között üdvözölhetjük.
   Üdvözlettel, Duna Relax Hotel

   Válasz
 9. Tisztelt Cím!

  Érdeklődni szeretnék, hogy a wellness részleg bárki számára látogatható vagy csak szálló vendégek részére ?

  Előre is köszönöm.
  Üdv.

  Válasz
 10. Felkeltette érdeklődésemet a hotelük.
  De akár mennyire is kutattam a honlapon nem találtam képeket a wellnesükről!!!
  Az ókori wellnes leírása hasznos,de nagyon hiányoznak a helyi fotóik!

  Válasz
  • Kedves Tünde!
   Köszönjük megtisztelő érdeklődését szállodánk iránt. Wellness részlegünkről a főoldalon talál egy képet, azon kívül valóban nincs további fotó weboldalunkon, mert Wellness Forrásunk felújítása nemrég fejeződött be és még nem töltöttünk fel minőségi képeket honlapunkra.
   Üdvözlettel,
   Duna Relax & Event Hotel

   Válasz
 11. Először is őszintén gratulálok a szálloda vezetésének a felnőttbarát hotel meglépéséhez!
  Régóta járunk wellnessezni párommal és a baráti körrel és nem egyszer volt pihenésünket zavaró “óvoda-feeling”.
  Ezt elkerülendő, ritkábban járunk és próbáljuk nem hétvégére szervezni az utat, de még így történtek “csodák”…
  Örülök hoteljük döntésének és már szervezem az időpontot, remélem mielőbb vendégeik lehetünk!
  Addig is tisztelettel és elismeréssel:
  Szalai Gábor, Győr

  Válasz
  • Kedves Gábor!
   Köszönjük kedves és elismerő szavait. Bízunk benne minden nálunk töltött perc csendes, relaxálásra, pihenésre, feltöltődésre alkalmasan telik majd. Szeretettel várjuk!

   Válasz
 12. Érdeklődnék milyen időközönként van szaunafelöntés és hogy a szaunarészleg fürdőruha nélküli részleg e.?

  Válasz
  • Kedves Érdeklődő!
   Köszönjük érdeklődését szauna programjaink iránt. Amennyiben a felöntés alatt szauna mesterrel vezetett programot ért, kérjük tekintse meg az alábbi linken található szállodai programkínálatunkat.
   https://wellnesshotel.hu/hazon-beluli-programok/
   A szauna nem fürdőruha nélküli.
   Szeretettel várjuk!
   Üdvözlettel,
   Duna Relax Hotel****

   Válasz
 13. Üdvözlet! Szerettem volna az oldalukon csomagajánlatokat keresni, árral feltüntetve, de nem találtam. Van Önöknek ilyen?

  Válasz
  • Kedves Érdeklődő!
   Köszönjük megtisztelő érdeklődését szállodánk iránt. Csomagajánlataink a szolgáltatásokkal és az árral az „Árak” menüpont alatt a „Csomagárak” al-menüben találhatóak.
   https://wellnesshotel.hu/csomag-arak/
   Bízunk benne megtalálja az Ön számára legjobb ajánlatot, szeretettel várjuk!
   Üdvözlettel,
   Duna Relax Hotel****

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Online ügyintézés

árkalkuláció -online foglalás

ajánlatkérés

nyugdíjasoknak extra kedvezmények

Csatlakozzon rajongóinkhoz

Pin It on Pinterest