Örökifjú – Kulturális barangolások exkluzív plusz

Örökifjú – Kulturális barangolások exkluzív plusz

Kulturális barangolás, fedezze fel a város szépségeit.

Fedezze fel a meseszép Duna-parti kisváros számtalan apró titkát, csodás épületeit, szobrait és mindezen keresztül kalandos történetét, egy kényelmes tempójú séta során. Kiváló alkalom erre egy napsütötte délután Válasszon egy komfortos, sportos cipőt, mi pedig szívesen kölcsönzünk Önnek a recepción egy pár Nordic Walking botot, hiszen mégis csak egy gazdag történelmi múltú városka rejtelmeinek felfedezésére készül, így biztosan nem lesz fárasztó az út, amely gyakran a Duna partján halad, így még kellemesebbé, látványosabbá teszi azt. Tudta, hogy a város már a rézkorban is lakott volt? A honfoglalás után az egész Csepel-sziget, így Ráckeve területe is a fejedelmi törzs szálláshelye volt. 1440-ben a török elől menekülő szerb lakosság telepedett le, a 16. században török uralom alá került, később a városba német telepesek érkeztek. Számos népcsoport élt itt, és nyomta rá bélyegét kultúrájával, szokásaival és hagyományaival a településre, színessé, változatossá, különlegessé téve ezzel a mai Ráckevét.

Ezen a kulturális ösvényen barangolhatnak idegenvezetőnkkel Ráckeve nevezetességeihez, látványosságaihoz és mesél történetükről magával ragadó lelkesedéssel.

Séta közben pihenjenek meg a városka vendégcsalogató cukrászdáiban, és egy habos süteményből, vagy éppen egy csésze, gőzölgő, aromás kávéból merítsenek új energiát a séta folytatásához. Útjuk során megismerhetik a településen élt Nepomuki János történetét, akiről János Vitéz karakterét formálta meg a költő, és ellátogatnak az ország egyetlen ma is működő hajómalmához valamint az ország egyik legrégebbi monostorába a XVl. században épült, gótikus-barokk, szerb ortodox templomba. Múzeumok, templomok, galériák, romantikus utcák rejtekén álló szobrok, és számtalan látnivaló várja önt a Kulturális barangolás során! Bizony lesz mit meséni otthon a kis unokáknak. A városfelfedező barangolás után pedig ókori római wellness birodalmunkban fejedelmi kényeztetés jár vendégeinknek.

Ár: 5 000,- Ft

(Szobánként 2 fő részére 1 db-ot válasszon)

Kényeztető szolgáltatásaink

 

Foglaljon most!

Telefon: 06-24/523-230 mellék: 0
E-mail: recepcio@wellnesshotel.hu

Árkalkuláció - Online foglalás
Ajánlatkérés
Vásároljon ajándékutalványt!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Online ügyintézés

árkalkuláció -online foglalás

ajánlatkérés

nyugdíjasoknak extra kedvezmények

Csatlakozzon rajongóinkhoz

Pin It on Pinterest