Persze, hogy kettesben – Frissítsük fel!

Persze, hogy kettesben – Frissítsük fel

Azt hihetnénk, hogy a pihenés, a közös nyaralás olyasmi, ami még egy konfliktussal teli párkapcsolat számára is harmóniát hoz, ami minden apró sértettséget, bánatot messze űz.

A legtöbb esetben a nyaralás valóban csodálatos, közös élmény, de az olyan pár számára, akinek az együttélés valóban menthetetlenül zsákutcát jelent, valószínűleg nagy önismeretre van szüksége ahhoz, hogy a közös nyaralás ne csalódással végződjön.

Nagyon fontos, hogy még a teljes harmóniában élő párok is tisztában legyenek azzal, mit várhatnak el egymástól, mi az, amiben az együtt töltött pár nap  olyan pluszforrásokat teremt számukra, amely segít abban, hogy a nyaralás után nem csak fizikai állapotuk, de kapcsolatuk is a lehető legjobb állapotba kerüljön.

Gyakori, hogy a párok az utazást, nyaralást, valamiféle párterápiának tekintik, arra számítva, hogy a kellemes környezet és a háborítatlan együttlét megoldást nyújt majd az évközben megoldhatatlannak tűnő problémáikra. Néhány esetben ez a módszer akár működhet is, hiszen az új környezet, az együtt töltött minőségi idő és a megoldás szándéka orvosolhatja a problémákat, ám önmagában kevés.

A friss kapcsolatban, és még nem együtt élő párok az első közös nyaralás során az együttéléshez hasonló helyzetbe csöppennek, és ilyenkor szembesülnek párjuk olyan tulajdonságaival, vagy szokásaival, amiket nem feltétlenül tudnak tolerálni. Kiderülhet, hogy egészen mást értenek pihenés alatt, más ritmus szerint élnek, nagyon különbözőek a rendigényük, a higiénés szokásaik, vagy épp az együtt töltött idő mennyiségére vonatkozó elképzeléseik.

Minél inkább különbözik a nyaralás helyszíne és programja a pár hétköznapi életétől, annál valószínűbb, hogy szembesülnek ezekkel a problémákkal, hiszen jobban kimozdulnak a komfortzónájukból. Egy ilyen helyzetből azonban nem érdemes még olyan messzemenő következtetést levonni, hogy nem működik a kapcsolat.

Ebben a helyzetben, amikor szinte kényszerítve vannak, hogy a másikra figyeljenek, rádöbbennek, hogy nem tudnak mit kezdeni egymással. Fontos, hogy mindketten tudjanak pihenni, és ne akarjanak mindenképpen ilyennek vagy olyannak látszani a másik előtt, alkalmazkodni annak vélt vagy valós elvárásaihoz.

Lehet hagyni egy kis szabadságot, nem kell mindenhová örökké együtt menni. A nyaralás lehet próba arra, hogy hogyan tudunk együttműködni, konfliktusokat megoldani, inkább a fejlődést lássuk benne, ne a különbségeket. Konfliktusok mindig is lesznek, és minél több ilyenen jut át a pár, a kapcsolatuk annál gazdagabb lesz, annál közelebb kerülnek egymáshoz.

Mindenfajta párkapcsolat szempontjából a legjobb, ha a nyaraláshoz minél természetesebb közeget keresünk, mert annál nagyobb az esély arra, hogy megismerjük a másik igazi ösztöneit, a habitusát, a természetét. És persze arra is, hogy mi magunk is kipihenhetjük magunkat. A Duna Wellness & Event Hotel családias miliőjével, angolos eleganciájáva éppen az a hely, amit keresnek!

Válasszon ajánlatainkból!

Harmónia liget exkluzív plusz
Élménysziget exkluzív plusz

Foglaljon most!

Telefon: 06-24/523-230 mellék: 0
E-mail: recepcio@wellnesshotel.hu

Árkalkuláció - Online foglalás
Ajánlatkérés
Vásároljon ajándékutalványt!

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Online ügyintézés

árkalkuláció -online foglalás

ajánlatkérés

nyugdíjasoknak extra kedvezmények

Csatlakozzon rajongóinkhoz

Pin It on Pinterest