Foglalás
Bezár

Ókori római wellness

Lépjen be antik római fürdőházakat idéző wellness birodalmunkba és kezdődjön az időutazás a fényűző római arisztokrácia vidám, gondtalan időtöltésébe. Most nem csak megelevenedik a letűnt idők varázslatos világa, hanem Ön is részese, sőt főura vagy úrnője lehet a birodalomnak. Meglepő, és érdekes, hogy az eredeti wellnesst már az ókori rómaiak is ismerték, hisz “fürdőiket” már ők is a testi és a szellemi felfrissüléseiknek építették. A balneaticumokban a hideg- és melegvizes fürdők, gőzfürdők, izzasztókamrák között, a társaság a kikapcsolódás és a gondtalanság óráit élvezték.

A fürdőzés befejezéseként a vendégek megdögönyöztették magukat, illatos olajjal bedörzsöltették testüket, azután felöltöztek, s miután a fürdőben néhány órát kellemesen eltöltöttek, hazatértek, hogy jó étvággyal estebédjükhöz lássanak.

Természetesen mindenki a maga ízlése szerint rendezte a fürdőzését, sokan azt tartották egészségük számára üdvösnek, ha szervezetüket a hőhatások hirtelen változásainak teszik ki, ezért hol a forró vízből a hidegbe, hol a hidegből a forróba merültek, s ezt így folytatták, ameddig jónak látták.

Tudja-e, hogy mire szolgál a tepidárium, a frigidárium, a caldarium?


Élje bele magát a fényűző római arisztokrácia gondtalan és vidám életébe hotelünk római wellnessének falai között!



Antik római wellness részlegünk használata során Ön úgy érzi majd, mintha kicserélték volna, hisz a római kultúra szerint az egészségünk megőrzéséhez mindennap szükségünk van egy aromás fürdőre, vagy egy illatos masszázsra. Ókori római stílusú Wellness Forrásunkat ajánljuk azoknak, akik a hagyományos wellnessnél izgalmasabb és különlegesebb élményre vágynak.

A tepidarium (meleg fürdő, meleg helyiség, a latin tepidus = langyos szóból ered) Egy langyos, vérkeringést kímélő helyiség, és a hideg és a forró fürdő közötti regenerálódást szolgálja. (A helyiség hőmérséklete 37-39 C°). A helyiségben való tartózkodás rendszerint feszültségcsökkentő hatású, és az itt tartózkodás ideje nem volt behatárolva.

A caldariumot (forró fürdő, a latin calidus = forró szóból ered) Néha gőzbarlangnak vagy aroma-gőzfürdőnek is hívták. A caldariumra jellemző a magas páratartalom (akár 100 %-os is lehet) és egy 42-50 C°-os sugárzó hő, ahol jól megizzadhattunk. Ugyanúgy, mint a tepidariumban, a meleg egyenletesen verődik vissza a kerámia- vagy terrakotta csempés falakról, padokról és mennyezetről. Az ideális tartózkodási idő ebben a helyiségben 30-40 perc volt. (A mai fűtési rendszerek korszerűbbek, jobban felmelegítik a helyiséget, ezért rövidebb idő javasolt.)

A laconium (elnevezését feltehetőleg a lakon néptörzsről kapta) Intenzív helyiségnek számít. Egy állandó, kb. 55-65 C°-os hőmérsékleten a test legkésőbb 15 perc múlva erősen izzadni kezdett. Legfeljebb egy órát lehetett a helyiségben tartózkodni. Ez a helyiség a mai szauna őse. Ma a hőterhelés szintén magasabb, ezért napjainkban rövidebb tartózkodás javasolt.

A frigidarium (hideg fürdő, a latin frigidus = hideg szóból ered) Egy hideg helyiség, vagy hideg fürdő. Az itt tartózkodás revitalizációra szolgál a sugárzó hőt kibocsátó helyiségben (gőzbarlangban, vagy szaunában) való hosszabb tartózkodást követően. Orvosi szempontból a meleg, illetve forró helyiségekből a hideg klímába történő átmenetnek egészségügyileg fontos szerepe van.


További kényeztető és frissítő szolgáltatások antik római wellness birodalmunkban



Úszómedence



18 méter hosszú és 138 cm mély medencénk hőmérséklete állandóan kellemes 26 Celsius fokos, ami egyaránt kiváló úszáshoz és felfrissüléshez.

Pezsgőfürdő



Vidám, csiklandozó buborékok gurulnak a langyos vízben, masszírozó vízsugarak lazítják el izmainkat, ami családi vagy baráti társaságban nem csak relaxáló hatású, de vidám része is a wellness napoknak.

Hidromasszázs, Gejzír



A legfelső szinten 33 fokos a víz.

Az uszoda középső szintjén lévő kis medencéjében a hidromasszázs és gejzír masszírozó hatását élvezhetik. A medence látvány és élményelemei automatikusan működnek, 5 perces időközönként.

Teabár



A méregtelenítés akkor igazán hatékony, ha megfelelő mennyiségű folyadék bevitellel párosul. Válasszon gyógyfüveinkből, és készítsen gyógyteát. Fogyasszon belőle kedvére korlátozás nélkül.

Sudatorium = gőzfürdő



A gőzfürdőt a hőmérséklet nagysága és a levegő páratartalmának mennyisége határolja el más fürdőktől. Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, javítja az általános fizikai és mentális közérzetet. Bár a gőzfürdőben alapvetően más körülmények uralkodnak, mint egy szaunában, ez is egy „izzasztókamra”, amelynek nemcsak nyugtató és revitalizáló hatása van, hanem az egészségünknek is jót tesz, és a bőrt is szebbé teszi. Leghatékonyabban 43-46 C fokon működik legalább 80-100%-os relatív páratartalom mellett. Amellett, hogy a gőzfürdőzés a megfelelő hőmérséklet és tartózkodási idő esetén nagyon élvezetes és relaxáló (már-már enyhén tudatmódosító hatású), az egészségünkre is nagyon kedvező hatást gyakorol. A gőz a téli hidegben gyakran előforduló légúti betegségek – torokfájás, köhögés, megfázás – kezelésére is kiválóan alkalmas, de a reumás panaszok is enyhíthetőek vele. A magas páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően a gőzfürdő az alábbi betegségek kezelésében is hatásos: tüdőasztma, hörghurut, felső légúti hurut, köhögés, rekedtség, torokfájás, idült (régóta tartó) reumatikus panaszok és ízületi fájdalmak, ízületi merevség. Emellett az alvászavarokkal küszködők számára is ajánlott, csökkenti az izomfeszültséget és természetesen a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenységet, vagyis megelőzhetjük vele a tavaszi, őszi megfázást is. A gőzfürdő egyik legnagyobb előnye a bőrre gyakorolt pozitív hatása, amelyet elsősorban a nők értékelnek nagyra.

Merülő medence



Kizárólag zuhanyozást követően használjuk! Intenzív pórus és ér összehúzó hatása van, megfelelő hűtővíz mellett ~ 16-18 °C. Jótékony hatása: Értornára nyújt lehetőséget, érelmeszesedés ellen és megelőzésére kiváló! Az értornát a szaunában kitágult, a hideg víz hatására pedig hirtelen összehúzódó erek végzik. Egyéb információ: a hideg vízben nem szabad mozdulatlanul lebegnünk, kezünk, lábunk lassan mozogjon. A merülő medencében hamar le lehet hűlni, figyeljünk oda. Szaunázás előtt ismét zuhanyozzunk, lemosva magunkról a vegyileg kezelt vizet.

Finn szauna



Képzett szauna mestereinkkel, különleges felöntések alkalmazásával, mely a test és a lélek harmonizálására szolgál.

Szabadtéri szolgáltatásaink:



  • kültéri medence élményfürdő-elemekkel (szezonálisan működik: június 15 - szeptember 30-ig, hőfoka a külső hőmérséklettől függ)
  • tengerpartszerűen mélyülő medencével (szezonálisan működik: június 15 - szeptember 30-ig, hőfoka a külső hőmérséklettől függ)
  • vízi bár
  • napozó-pavilonok
  • napozó-terasz

Masszázsok

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!