Hírlevél feliratkozás
Foglalás
Bezár

Szauna használati illemszabályok

Készüljön fel szállodánk szaunavilágának használatára!

Az alábbi útmutató segít megőrizni szaunáink higiéniáját, hozzájárulva ezzel saját-, és mások egészségmegőrzéséhez is.

  • 1. Tusolás a szauna használata előtt: minden szauna használata előtt tusoljunk le. A szaunázást megelőzően nyugodtan használhatunk tusfürdőt vagy szappant. Szaunázás után csak sima vízzel tusoljunk, hogy ne sértsük meg vegyszerrel a megnyílt pórusokat.
  • 2. Helyes öltözködés: szaunában alapvetően fedetlen testtel (alsónemű és fürdőruha nélkül), testünk törzs részét és intim területeit egy törülközőbe tekerve takarjuk.
  • 3. Higiénia: ügyeljünk arra, hogy soha ne üljünk vagy feküdjünk meztelen testtel a fára. Nem illik és egészségügyi szempontból sem ajánlott. A szauna lepedőt terítsük úgy a fára, hogy az egész testünk ráférjen és ezzel megakadályozzuk, hogy testünk közvetlenül a fával érintkezzen.
  • 4. Papucs: a papucsot hagyjuk szaunán kívül, az ajtó közelében. Soha ne üljünk papucsban a padokra.
  • 5. Nyugalmi törvény: A szaunázás egy meditatív és pihenő élmény. Tilos a hangos, ízléstelen és szünet nélküli beszéddel zavarni a szaunázást élvezni kívánók nyugalmát. Vonatkozik ez a szaunában való tartózkodásra és a szauna belső és szabadtéri pihenőhelyiségeire is.
  • 6. Homokóra használata: A homokórát csak akkor állítsuk be magunknak, ha van szabad. Ha nincs, akkor figyeljük leolvasással az eltelt időt. Felszabaduló homokórát beállíthatunk magunknak, ha más nem tart rá igényt. A szauna használati idejéről informálódjon a recepciós kollegáinknál. Maximum tartózkodási idő: 15 perc.
  • 7. Felöntések és szauna olajok: Felöntéseket csak a szálloda szaunamestere végezhetnek, saját szaunaolaj használata tilos!
  • 8. Szauna ajtaja: Ügyeljünk arra, hogy a szauna ajtaját, mindig zárjuk be magunk mögött.
  • 9. Hőmérséklet: Mivel a hőség automatikusan felfelé szál, így a szauna legfelső lépcsőfokán van a legnagyobb hőség. Kérjük, hogy kezdőként az alsó szinteket használják. Az első használat előtt kérdezzék meg kollegáinkat, hogy segítsenek a használati utasítások értelmezésében.
  • 10. Felelősség vállalás: A szauna használatával kapcsolatban a Duna Relax Hotel nem vállal felelősséget a szauna helytelen használata miatt történt esetleges balesetért. Orvosilag eltiltott személyeknek tilos a szaunát használniuk. Mindenki kizárólag saját felelősségére használja a szaunát.
  • 11. Fogyasztás a szaunában: A szaunában tilos az étel és italfogyasztás.

Legyen Ön is részese a szaunaszeánsz élményének! Szállodánkban erre is lehetősége van. A következő szaunaszeánsz időpontjáról érdeklődjön a recepción.

Megnézem az ajánlatokat


Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!